1. be
  2. blog
  3. artikel
  4. treehouse-een-architecturaal-belevingscentrum-om-te-inspireren-en-te-creeren-407

Treehouse: een architecturaal belevingscentrum om te inspireren en te creëren

Treehouse is een gloednieuw belevingscentrum waar fineerhout in alle mogelijke vormen kan beleefd worden. In een architecturaal kader, waarbij tal van moderne interieurproducten in een hoogwaardige afwerking werden gecombineerd, kan de architect kennis maken met meer dan 150 houtsoorten, concrete toepassingen bekijken en ook zélf creatief aan de slag gaan met fineer dankzij de ruime beschikbaarheid van monsters en documentatie.

De naam van dit project is niet toevallig gekozen: bij Decospan draait alles rond fineerhout. Omdat het complex op de bovenste verdieping werd ingericht die je kan bereiken via een imposante trap, heb je het gevoel in een boomhut te klauteren. De houten gevelbekleding versterkt dit gevoel des te meer. Bovendien huisvest Decospan letterlijk ook heel wat houtsoorten die als gefineerd product kunnen verkregen worden.
 
Ecologie en duurzaamheid staan centraal in de filosofie van Decospan. Fineer is immers de mooiste expressie van hout en een geschenk van de natuur. Dankzij het technologisch vernuft van de mens, kunnen we genieten van deze mooie grondstof. Decospan ontwikkelt en produceert producten op basis van fineerhout en wil het gebruik ervan toegankelijker maken. Bij het betreden van de Treehouse wordt deze symbiose tussen mens en natuur al snel duidelijk. Dankzij domotica gestuurde screens en intelligente verlichting komen de samples in de binnentuin van echt mos letterlijk tot leven. Daarnaast komen ook tal van andere interessante, moderne interieurproducten aan bod zoals gietvloer en spanplafond. Van een klassieke “showroom” is dus in geen geval sprake.
 
Lees hier het volledige persbericht en bekijk de fotogallerij op www.pinterest.com/decospan/treehouse
 
Ontdek de Treehouse via onze introductiefilm op Youtube!
 
Terug naar overzicht