1. be
 2. decospan
 3. missie & visie

Visie

Decospan wil het gebruik van fineerhouten producten toegankelijker maken door ze verder af te werken. We geven er een toegevoegde waarde aan waardoor u ze snel kan omvormen tot het gewenste eindproduct. We maken dus de verwerking van een gefineerde plaat even gemakkelijk als die van een melamineplaat.

Duurzaam bedrijfsmodel

Maar kwaliteit is niet alles. Wij werken bij Decospan elke dag om ook onze impact op het milieu te verlagen. Op termijn willen we die zelfs volledig neutraliseren. Dat is bij ons een topprioriteit waarvoor we een duurzaam bedrijfsmodel hebben ontwikkeld:

 • Om te beginnen streven we naar de aankoop van verantwoord hout. We controleren de herkomst van ons fineerhout via ons PURE WOOD charter of via een officiële certificeringsinstantie zoals FSC® en PEFC™.
 • Daarnaast streven we naar een CO2 neutrale productie. Vandaag
  wekken we al 30% van onze energie op met onze zonnepanelen.
  Tevens werd er geïnvesteerd in windenergie op de lokale
  industriezone. Ook ons houtafval gebruiken we om onze machines
  en productiesites op te warmen.
 • Tot slot vervaardigen we producten met een zo laag mogelijke impact op het milieu die op het einde van hun leven makkelijk gerecycleerd kunnen worden.

Deze visie vullen wij concreet in door al onze mensen een degelijke opleiding te geven. Op die manier kan iedereen binnen Decospan meedenken in ons verhaal van duurzaamheid en kwaliteit.