1. be
  2. fineerhout
  3. wat is fineer

Wat is fineerhout?

Fineer is de meest ultieme expressie van hout. Fineer is een dunne laag hout die gesneden wordt uit een stam. Het grote verschil met massief hout is dat massief hout gezaagd wordt uit een stam. Hierdoor heb je meer verlies van bij het vervaardigen van fineer. Een stam verwerken tot fineer impliceert met andere woorden dat we uit een stam de maximum toegevoegde waarde halen. Geen enkel natuurproduct is in staat dergelijke meerwaarde te bieden. De firma Decospan is volledig uitgebouwd rond deze duurzame en prachtige grondstof.

Toepassingen van fineerhout

Fineerhout wordt voornamelijk gebruikt voor interieurtoepassingen in verschillende segmenten. Het kan zowel gebruikt worden in residentiele projecten, hotelprojecten, bureaus,…. Hiernaast kan fineer ook verwerkt worden tot diverse producten zoals fineerparket, flexibele fineervellen, fineerhouten plaatmateriaal, fineerhouten behangpapier, … Fineer geeft dus elk interieur een unieke eigen uitstraling.

Fineerhout is bij Decospan standaard verkrijgbaar in meer dan 165 verschillende houtsoorten. Op aanvraag kunnen ook specifieke houtsoorten gezocht worden in de markt. De dikte van het fineer varieert tussen 0.5 en 2 mm en is afhankelijk van de gebruikte houtsoort en/of toepassing.

Elk fineer is uniek

Daar iedere boom uniek is bekomt ieder fineerproduct een unieke uitstraling. Nooit kan men in de natuur twee maal dezelfde boom terugvinden. Hierdoor kunnen binnen eenzelfde houtsoort kleur- en patroonverschillen voorkomen. Fineer is en blijft hout en is dus geen imitatie zoals bij laminaat of melamine. Deze laatste zijn een imitatie van hout op een papier.

Fineerhout verandert ook van kleur onder invloed van lichtinval, het hout krijgt er alleen maar een warmer karakter door. De vele nabootsingen van houtsoorten maken het de consument niet gemakkelijk om het echte natuurproduct van de imitaties te onderscheiden.

Het boompatroon dat bij ieder stukje fineerhout uniek is, de kleur die aan expressie blijft winnen, de herstel- en vernieuwingsmogelijkheden, …, het zijn slechts enkele troeven waardoor het echte natuurproduct zich van de imitaties onderscheidt.

Welkom in de wondere wereld van fineerhout!