1. be
  2. product builder
  3. voegtechniek

Stap 3: Voegtechniek kiezen

Hieronder verduidelijken we hoe de verschillende fineerstroken aan elkaar kunnen gevoegd worden tot het uiteindelijke vel. De tekeningen geven u een goed idee van het eindresultaat. Zo kunt u prima bepalen hoe uw plaat er uiteindelijk zal uitzien en wat voor uw toepassing de beste keuze is. Wat u ook kiest… echt hout is altijd uniek en geeft aan uw project net dat ietsje meer.

Geschoven

Geschoven

Deze voegtechniek wordt vaak geopteerd indien het fineer ingekleurd moet worden. Bij het inkleuren is er geen kleurverschil waar te nemen tussen de verschillende fineerstroken op één plaat.

Gedraaid geschoven

Gedraaid - Geschoven

Hier gelden alle voordelen van een geschoven fineervel. Daarenboven speelt hier de bovenzijde en de onderzijde van de plaat geen rol. Hierdoor is het voor de klant ongelofelijk eenvoudig om met een gefineerde plaat te gaan werken.

Mixmatch

Mix Match

Mixmatch, letterlijk “mengen en passen”, is een techniek waarbij we het fineerhout van verschillende bomen met wisselende snijwijzen willekeurig aan elkaar voegen. Decospan heeft voor deze techniek een eigen, gepatenteerde machine ontwikkeld. Het uiteindelijke vel heeft de uitstraling van massief hout zonder de nadelen ervan zoals kromtrekken bij fluctuerende vochtigheid.

Deze voegwijze (mixmatch) is enkel mogelijk vanaf een bestelhoeveelheid van 20 fineervellen van dezelfde kwaliteit.

Decospan kan fineren van verschillende diktes op die manier verwerken (0,6mm, 1mm, 1,5mm en 2mm). De standaard voegwijze van dik fineer is altijd mixmatch.

Lees minder

Lees meer

Balance matched

Balance Matched

Deze voegtechniek wordt enkel toegepast voor wortelhout. Hier worden de kleine stukken wortelfineer symmetrisch aan elkaar verlijmd.

Spiegelvoegen

Deze techniek wordt voornamelijk toegepast voor hoge panelen met doorlopende tekening. Ook voor lange balies of schuifdeuren kan men deze voegtechniek gebruiken.