• collection
    Infinite Wood, Shinnoki, Made-to-measure
  • location
    Knokke, België
  • sector
    Horeca
  • architect
    Glenn Sestig Architects
  • installer
    Obumex, De maatwerker, COVRR
  • photographer
    Jean-Pierre Gabriël
  • application
    Muur, Meubilair
picture alternative text
Wie Knokke een beetje kent, heeft ongetwijfeld al gehoord van La Réserve. Belgiës eerste vijfsterrenhotel aan de kust onderging een volledige transformatie en tilt de luxe van weleer naar een hoger niveau.

Het was toonaangevend architect Glenn Sestig die, samen met zijn team, de opdracht tot een goed einde moest zien te brengen en een quiet luxury moest vormgeven met een mix van stijlen en hoogwaardige materialen.  

Ondanks de grandeur die bij het binnenstappen van het hotel meteen in het oog springt – vooral omwille van het hoge, donkere plafond – straalt de ruimte gezelligheid uit. 

Dankzij enkele slimme ingrepen – denk bijvoorbeeld aan de laaghangende, indirecte verlichting, de balies met geronde hoeken, het bloemstuk of de houten panelen in warm, donker ebbenhoutfineer uit onze Infinite Wood-collectie – baadt de inkomhal in behaaglijkheid en intimiteit.  

Bestel een staal
1
8
picture alternative text
picture alternative text
picture alternative text
picture alternative text
picture alternative text
picture alternative text
picture alternative text
picture alternative text

Wie de lobby binnenstapt, wordt warm onthaald door knusse fauteuils en sofa’s bij een haardvuur. Het plafond werd voorzien van zachte goudtinten, een spel van lijnen en schuine randen in een levendig en karaktervol eikenfineer – een knipoog naar het originele rieten dak en het vakwerk met balken van het vorige hotelgebouw. 

Imposante plafondlampen en strak zitmeubilair meten de ruimte een monumentale stijl aan. Toch schemert ook hier weer een zekere zachtheid door: de balies hebben geronde hoeken, de verlichting vult de ruimte met een gedempt licht, terwijl de details – zoals de bladvormige bureaulampen – frivoliteit uitstralen.

De omringende boekenkasten zijn bekleed met het warme kerngerookte eucalyptus, dat mooi contrasteert met het lichtroze onyx. Ze nodigen de gasten uit om een boek te kiezen en het comfort op te zoeken bij het haardvuur.  

picture alternative text
picture alternative text
Glenn Sestig

Architect

“De voorkeur ging naar een natuurlijke look. Voor nepmaterialen is hier geen plaats. De keuze voor hout lag dan ook voor de hand, omwille van de warmte die het aan interieurs toevoegt. ”

Achter de lobby bevinden zich de bar en het restaurant. De bar binnenstappen is een beetje als tijdreizen: je stapt als het ware de jaren dertig binnen en wordt er onthaald door een combinatie van zacht fluweel, rode tinten, marmer en datzelfde donkere ebbenhout uit de lobby. Door het roze Venetiaanse glas van de wandlampen schemert een zacht licht dat de ruimte een gezellige en intieme uitstraling schenkt.  

De extravagantie van de bar contrasteert met de lichte en open sfeer van La Rigue, het restaurant van La Réserve. Het spectaculaire plafond van de lobby werd doorgetrokken naar de restaurantzaal, waar de intimiteit van de tafels baadt in een warme gloed. Het karakter van eik komt duidelijk tot zijn recht in de afgeronde hoeken, met knopen en barstjes die de uitstraling meer textuur geven.

  • picture alternative text
  • picture alternative text

Elk aspect van het hotel is een ervaring op zich, en precies daar schuilt de magie van design in. Zo leidt een toiletbezoek je naar een gang die volledig is bekleed met datzelfde warme en donkere eucalyptusfineer, goed voor een gevoel van veiligheid en geborgenheid. 

De toiletten zelf stralen dan weer pure luxe uit, met in elk toilethokje een eigen lavabo in verlichte onyx. Die onyx wordt overigens op verschillende plaatsen gebruikt en creëert een schitterende, gelaagde look in combinatie met marmer, warm hout en een weerspiegelend plafond van zwart glas.  

La Réserve heeft werkelijk alles in huis: elegantie en grandeur, intimiteit en charme. Het hotel brengt hulde aan de gloriejaren, maar vaart zijn eigen koers richting de toekomst ... En hoe! 

Het summum van subtiele luxe.  

Het fineerhout dat werd gebruikt voor het interieur van La Réserve werd geleverd door Decospan. Het project werd op maat uitgewerkt, met zorgvuldig geselecteerde houttypes voor een unieke look. Bij Decospan maken we je graag wegwijs in de vele mogelijkheden in functie van jouw project.  

Meer over onze projectbegeleiding
1

Discover which materials were used in this project.